Knuds Fiskesuppe

2008-11-20 20:43

4 personer:

½ fennikel
1 stor porre
2 løg
2 fed hvidløg

ca 500 gr fisk skåret i mindre stykker.
Man kan bruge sej, rødspættefilet, laks, eller hvad fiskehandleren nu har.

Suplér med skaldyr: krebsehaler, rejer og muslinger. Det giver et godt pift.

smør
ca. 1l vand med fiskefond eller bouillon.
½ liter hvidvin: 1/4 i maden og 1/4 i kokken!
1/4 madlavningsfløde
1 teskefuld paprika, 1 teskefuld karry. Estragon.

Fremgangsmåde:

Skær grøntsagerne i små stykker, og sautér dem i smør. De skal kun være lyse, ikke brune.

Smelt ca 100 g smør og svits paprika og karry i det.
Rør ca 1 spiseskefuldmel i, eller hvad det kan trække. Juster efter hvor tyk suppen skal være.

Hæld fiskefond og hvidvin i; pisk sammen, og lad det koge op.
Grøntsager hældes i.
Når det koger, hældes fisk og skaldyr i.
Når det igen koger, skal det simre ca 8 minutter.

Slut af med at smage til med ca 2 teskefuld estragon og salt.

Bemærk at hvis man bruger bouillonterninger, kan de være ret salte, så derfor
bør man slutte af med at smage til med salt.

Serveres med brød

Bon Apppetit !!

Nedenstående til en fællesspisning på 20:

20 personer:

2 fennikel
4 store porrer
6-8 løg
6 fed hvidløg

ca 3500 gr fisk skåret i mindre stykker.
Krebsehaler, rejer og muslinger.

1 pk smør
ca. 4l vand med fiskefond eller bouillon.
1 fl hvidvin: 1/2 i maden og 1/2 i kokken!
1/2 madlavningsfløde
1 spiseskefuld paprika, 1 spiseskefuld karry. Estragon.

2 brød

Tilbage